Belanrijke extra info
Wat leuk dat je een taart bij mij besteld hebt!
Om te zorgen dat je straks optimaal kan genieten van een lekker stukje gebak heb ik wat tips voor je op een rijtje.
Ten eerste en gelijk ook het !!allerbelangrijkst!!
Haal de taart minimaal een uur(bij warm weer) tot twee uur(bij kouder weer) uit de koeling voor het aansnijden.
Dit is om te zorgen dat de taart op kamertemperatuur komt. Al mijn cake's zijn vers bereid, daarna afgewerkt met botercrème en gekoeld. Door dit proces stijft de taart op en behoud hij mooi zijn vorm. Mijn taarten bevatten alleen verse, natuurlijke ingrediënten en geen conserveringsmiddelen. Zou je nu aansnijden dan krijg je een droge cake en harde botercrème, niet zo lekker dus!
De cake en de crème bevatten beiden roomboter welke hard worden in de koeling. Door de taart op kamertemperatuur te laten komen word de cake weer zacht en smeuïg en de botercrème weer soepel.
Ten tweede zijn mijn stapel taarten voorzien van dowels* en een cake board* om de top taart mooi op zijn plek te houden en inzakken te voorkomen. Ook zitten er bij rijkelijk gedecoreerde taarten met bijvoorbeeld handgemaakte toppers houten prikkers in.
*Dowels zijn kunststof buisjes die zorgen voor stabiliteit en een cake board is een dun kartonnen laagje onder de top taart.
Houd hier rekening mee met aansnijden.
Mijn advies is om de top taart er in een opwaartse beweging af te tillen en daarna pas aan te snijden. Hiermee voorkom je het inzakken van de onderste taart.
Gebruik ook een enigszins warm (even onder de hete kraan en afdrogen) en super scherp mes om soepel door de taart te glijden.
inpakken & vervoeren.
Al mijn taarten en gebak worden met zorg verpakt om versheid en vervoer te waarborgen. Ik pak je taart of gebak in in een daarvoor passende doos al dan niet met folie zodat er geen ruimte is voor verschuiven of omvallen. Ook staat de taart op een stevig cake board zodat de bodem niet kan doorzakken bij het dragen van de taart. Je kunt, bij auto vervoer, de taart het beste op de grond voor of achter de bijrijders stoel zetten of zelf een kartonnen doos of kratje meenemen in ongeveer de taartdoos maat, dan kan de taart op de achterbank staan in de gordel.
P. S. Eenmaal opgehaald dan is het vervoer je eigen verantwoordelijkheid.
Hieronder deel ik nog een snij advies welke je kunt downloaden met tips over de verdeling van je taart.
Heb je nog vragen neem dan gerust contact met mij op.
Bon appetit!